download

PC opschonen  
CCleaner

CCleaner is een van de beste programma's om uw pc snel en grondig mee op te schonen.  Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen opruimen.

Systeem  
Win10 Privacy Deze tool biedt je de mogelijkheid om met één enkele druk op de knop alle privacy functies
op de veiligste stand te zetten.
FileLocator Lite Deze tool kan alle type schijven (dus ook netwerkschijven) snel doorzoeken op
bestandsnaam en op inhoud.
Ultimate Windows Tweaker Om Windows volledig naar je hand te zetten moet je soms diep graven om bij de juiste
opties uit te komen. Ultimate Windows Tweaker maakt korte metten met het doolhof
aan instellingen.
Windows Repair Toolbox Deze freeware wordt het Zwitserse zakmes onder de reparatie tools genoemd.
Op het scherm krijg je 54 knoppen die allemaal een eigen functie hebben.
ScanCircle De snelste computerdiagnose. ScanCircle controleert uw computer automatisch op de meestvoorkomende problemen. Het is gratis, snel en eenvoudig, anoniem en veilig.
Ninite Moet je heel veel software opnieuw installeren – na een complete installatie van Windows 7 bijvoorbeeld? Dan komt Ninite handig van pas om je een heel muisklikken op ‘Next’ te besparen. Je surft naar de website Ninite.com, en je kiest de software die je wil installeren op je nieuwe systeem.
Easeus Partition Master

Easeus Partition Master Home Edition is een gratis partitiemanager die niet onderdoet voor veel betaalde software.  Met Easeus Partition Master kunt u partities maken, vergroten, verkleinen, verwijderen, formatteren enzovoort.  Ook om verloren bestanden van verwijderde partities te herstellen en partities te kopiëren.

Tree Size

Het gratis TreeSize geeft je een overzicht van alle mappen op je harde schijf en geeft aan hoeveel bytes ze bevatten.  Je harddisk is misschien groot, maar soms is het een raadsel waarom je geen opslagruimte meer hebt.  Met TreeSize zie je waar al die gigabytes heen gaan.

Recuva

Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren.  Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden.  Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk.  Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!
Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen.  Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.

Virtual Box

VirtualBox is uitstekende virtualisatiesoftware, vergelijkbaar met VM Ware waarmee u binnen een besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) een ander besturingssysteem kunt draaien (bijvoorbeeld Linux).  Handig om tegelijkertijd twee besturingssystemen te draaien en uit te testen zonder steeds opnieuw te moeten opstarten.

Eraser

Eraser is een handig werktuig om bestanden, documenten of een hele harde schijf op een veilige manier te wissen zonder sporen achter te laten.  In het Engels wordt dit secure deletion genoemd en je doet dit met een eraser of shredder.  In het Nederlands zou je dit een soort digitale papierversnipperaar kunnen noemen.  Eraser wist bestanden namelijk praktisch voorgoed uit door ze tot 35 maal te overschrijven. Nuttig als u op uw privacy gesteld bent.

FileHippo App Manager FileHippo App Manager scant de computer op programma's en kijkt of deze up-to-date zijn. Dit gebeurt in slechts een paar seconden. Na het scannen worden de resultaten in uw browser (naar keuze) weergegeven.
AutoRuns AutoRuns is een ideaal stuk gereedschap voor de gevorderde gebruiker. Met het programma krijgt u een overzicht van alle onderdelen die samen met Windows of een applicatie als IE opstarten. Ideaal om handmatig malware of ongewenste opstartprogramma's te verwijderen. Een waarschuwing is wel op z'n plaats: knoeien met opstartwaarden kan uw Windows om zeep helpen. Als u niet weet wat u doet, blijf dan weg van dit programma.
O&O ShutUp 10 Windows 10 voorziet in heel wat nuttige functies. Echter, sommige van deze functies nemen het niet altijd zo nauw met je privacy of had je wellicht liever iets strikter ingesteld gezien. Liever dan al die functies her en der zelf te moeten opvissen maak je gebruik van O&O ShutUp10: die heeft ze nagenoeg allemaal in één overzicht verzameld.
Patch My PC Manueel updates installeren is een vervelend en tijdrovend klusje. Patch My PC neemt de taak van je over zodat je steeds met de nieuwste softwareversies werkt.
PDF  
Sumatra PDF

Sumatra PDF is een gratis applicatie voor weergave van bestanden in PDF-formaat. Deze rechttoe rechtaan software opent in een wip PDF-documenten, daar waar je tekstverwerker of browser het af laten weten.

Adobe Reader

Adobe Reader is de wereldwijde standaard voor het delen van elektronische documenten.  Het is de enige PDF-bestandsviewer waarin u alle PDF-documenten kunt openen en ermee kunt werken.  Gebruik Adobe Reader om Adobe PDF-bestanden weer te geven, te doorzoeken, digitaal te ondertekenen, te verifiëren, af te drukken en eraan samen te werken.

CutePDF Writer

CutePDF Writer is een eenvoudig maar doeltreffend programma.  Na installatie kunt u vanuit bijna elk programma via het menu Bestand | Afdrukken een bestand opslaan in PDF-formaat.  CutePDF Writer werkt als virtuele printer, dus u kunt bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie PDF'jes maken.

Security  
PC Risk De laatse online bedreigingen onthuld
AVG Anti-Virus

AVG Anti-Virus Free biedt gratis volledige bescherming van uw pc tegen virussen, wormen, trojaanse paarden, rootkits en spyware.  Dit gebruikersvriendelijke anti-virus pakket beveiligt continu uw pc en heeft een Nederlandstalige interface.

Avast!

avast! Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners.  Uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates.  De gratis versie biedt ook bescherming tegen rootkits en spyware.

ZoneAlarm

ZoneAlarm is de bekendste gratis firewall, die geroemd wordt om zijn gebruikersvriendelijkheid.  De meldingen die ZoneAlarm geeft zijn duidelijk en u kunt altijd meer informatie opzoeken op de site van Zone Labs.  Sinds 2012 biedt ZoneAlarm gratis geïntegreerde anti-virus aan, maar u kunt ook kiezen voor alleen de firewall.

FCCU Ransomeware
verwijderen

Sinds Maart dit jaar verschijnt deze ransomeware ten tonele.
Kwaadaardige software blokkeert PC's van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst .

Anti-spyware

 

Malwarebytes Malwarebytes' Anti-Malware is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes' Anti-Malware doorzoekt met een snelle scan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware.
AdwCleaner AdwCleaner is een handig programmaatje dat heel veel adware, toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van uw pc.
Process Explorer Process Explorer, een gratis tool van Microsoft, ondersteunt VirusTotaal, een gratis dienst van Google. Check of programma's op je pc gebruikmaken van malware.
Backup  
SyncBack

SyncBack Free is een overzichtelijk backup-programma, waarmee u op eenvoudige wijze automatische backups van uw belangrijke bestanden en mappen kunt maken (en eventueel weer de backups kunt terugzetten).

AOMei Backupper AOMEI Backupper is een gratis één-klik/schijven back-upsoftware voor Windows PC en Server besturingssystemen. Met één klik al je data of systeemschijf back-uppen, inclusief systeembestanden en geïnstalleerde applicaties zonder het draaiende systeem te vertragen. 
TeraCopy Grote hoeveelheden bestanden kopiëren kan een hele klus zijn. De ingebouwde kopieerfunctie van Windows doet goed haar best, maar al bij al is de tool beperkt en krijg je er weinig informatie van. Een beter alternatief, zeker voor wie wel eens grote hoeveelheden bestanden kopieert, is TeraCopy.
Mailstore Home Met het gratis programma MailStore maakt u in een handomdraai een extern archief (back-up) van uw e-mails. Het is zo eenvoudig in gebruik dat het voor iedereen toegankelijk is. Na het aanbrengen van de juiste instellingen bent u met één druk op de knop klaar. Download
Compressie  
7-Zip

7-Zip is een in- en uitpakprogramma dat de grootste compressie biedt van alle bestaande ZIP-software.  Als een bestand zo klein mogelijk moet zijn voordat u het bijvoorbeeld per mail verstuurt dan kunt u beter 7-Zip gebruiken dan WinZip of WinRAR. 7-Zip pakt alle bekende zip-bestanden uit.

Cloud  
OneDrive

Waar je ook bent, je hebt altijd toegang tot alles op jouw SkyDrive, jouw eigen cloud.  Je foto's, documenten en andere belangrijke bestanden zijn altijd bereikbaar vanaf je telefoon, tablet, pc of Mac.  Kortom, je spullen en je informatie blijven niet beperkt tot één enkele pc of één enkel apparaat.

Dropbox

Dropbox is een gratis online opslagdienst (clouddienst) voor bestanden, afbeeldingen en video’s.  Met de software van Dropbox kan je eenvoudig bestanden synchroniseren tussen verschillende computers maar ook de mobiele telefoon of tablet.

Internet  
Google Chrome Een snelle en gratis webbrowser
Mozilla Firefox

Firefox is een gratis populaire browser die automatisch wordt voorzien van nieuwe updates.  De webbladeraar blinkt uit in veilig browsen, handige add-ons én snel surfen. 

Privacy Eraser Wie met een computer werkt laat onwillekeurig en vaak ongewenst sporen achter, zeker als je met dat systeem ook nog eens het internet opgaat. Privacy Eraser Free helpt je alle privacygevoelige sporen op te ruimen.
E-mail  
Thunderbird

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma.  Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Outlook Express.  Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Pop peeper

Pop Peeper vertelt u namelijk welke mail er op de server staat, zodat u de rommel direct kunt wissen voor u het binnen haalt.  Het programma werkt bovendien voor zo’n beetje alle bekende aanbieders van webmail zodat u met één programma al uw postbussen kunt beheren.

Cd en dvd branden  
CDBurnerXP

CDBurnerXP is goede, prettig uitziende, brandsoftware.  U kunt er audio cd's, data cd's en iso's mee branden.  Het programma is bovendien geschikt voor het branden van blu-ray, data dvd's en bepaalde video-dvd's.

Exact Audio Copy Exact Audio Copy claimt dat het de cd ripper met de beste geluidskwaliteit is en wordt geroemd door kenners. Door de speciale AccurateRip-techniek zijn fouten en vervormingen bij het lezen van (beschadigde) audio-cd's bijna uitgesloten. Anders waarschuwt Exact Audio Copy u.
Communicatie  
Skype

Skype is een voice-over-IP-programma van Microsoft, waarmee men over het internet kan telefoneren.

Office  
Open Office

Apache OpenOffice (de nieuwe naam van OpenOffice.org) is een compleet en gratis Nederlandstalig kantoorpakket, met Nederlandse spellingcontrole, dat een volwaardige vervanger van Microsoft Office (Word, Excel en Powerpoint) is.  Met Apache OpenOffice kunt u probleemloos al uw bestaande Word-, Excel-, Powerpoint- en WordPerfect- en PDF-documenten openen, bewerken en opslaan.

Libre Office

LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice.  Het is tegenwoordig het meestgebruikte gratis kantoorpakket.  LibreOffice is een volwaardige vervanger van Microsoft Office is.  De office suite beschikt onder andere over een tekstverwerker, spreadsheet-programma, presentatie-programma en database-functionaliteit.

Foto  
Gimp

GIMP (GNU Image Manipulation Program) is het uitgebreidste en beste gratis programma voor fotobewerking.  Deze oorspronkelijk voor Linux ontwikkelde software is ook al jaren beschikbaar voor Windows en Mac OS X en kan op veel onderdelen de concurrentie aan met het alombekende (en dure) Photoshop.  Als u geen professioneel grafisch ontwerper bent dan kunt u waarschijnlijk prima uit de voeten met GIMP.  Om te tekenen is GIMP ook heel geschikt.

Multimedia  
Media Monkey

MediaMonkey is de ideale alles-in-een muziekbeheerder en audio- en videospeler.  U kunt uw muziek ermee converteren, rippen, branden, ordenen, synchroniseren en audio en video afspelen. En dat met één enkele applicatie!

Format Factory

FormatFactory is een multifunctioneel programma dat audio en video kan converteren, cd's en dvd's kan rippen en afbeeldingen omzetten naar een ander formaat.  FormatFactory is handige alles-in-een converteersoftware, maar toont wel advertenties in de interface.

Free Studio

Free Studio is een pakket met alle gratis multimedia applicaties die zijn ontwikkeld door DVDVideoSoft.  Met deze gratis software kun je video en audio converteren tussen verschillende formaten voor o.a. iPod, PSP, iPhone, BlackBerry en alle populaire mobiele telefoons en apparaten; branden en rippen van DVD's en audio CD's; uploaden en downloaden van YouTube video's en muziek naar computer, iPod, PSP, iPhone en BlackBerry; basis bewerkingen toepassen op audio- en videobestanden, alsmede het opnemen van video's en het maken van snapshots. 

VLC media player

VLC media player is een zeer goede mediaspeler die bijna alle audio- en videobestandsindelingen afspeelt (o.a. avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac).  De speler is ook geschikt om streams (internet radio), audio cd's en dvd's af te spelen.  Verder heeft VLC uitgebreide instellingen om ondertitels van dvd's te detecteren.  Zo kunt u met één snelle mediaspeler, in plaats van meerdere, bijna alle audio- en videobestanden zonder problemen bekijken en beluisteren.

Audacity

Audacity is de beste gratis editor om uw muziek mee te bewerken.  Geluidsbewerking wordt heel eenvoudig met dit uitgebreide en overzichtelijke programma.  U kunt mp3's, wav-, flac- en ogg-bestanden bewerken en Audacity biedt de mogelijkheid om audio direct op te nemen van microfoon, geluidskaart, cd, cassette of lp.  Met Audacity kunt u zo makkelijk knippen en plakken in geluidsbestanden en uw eigen mix maken.

a Tube Catcher Video's van YouTube, Google Video en MySpace zijn fijne zoethoudertjes voor onderweg of op kantoor. Wil je ze meenemen naar huis dan biedt aTube Catcher uitkomst. De kosteloze software haalt video's van internet en zet deze om naar het gewenste formaat op je harde schijf.
Gom player Ben je op zoek naar een allround mediaspeler zonder gedoe dan is GOM Player een prima keuze. De gratis software speelt films en muziek, gepresenteerd met een mooie interface.
Copyright 2012 MCC